nieuws

Segro ontwikkelt dc op Schiphol Trade Park

Projectontwikkeling

Segro ontwikkelt dc op Schiphol Trade Park

Segro ontwikkelt een dc van 17.000 m2 op Segro Logistics Centre Schiphol in Hoofddorp. Het nieuwe warehouse komt te liggen op een zichtlocatie direct aan de A4 op Schiphol Trade Park.

Het object wordt gerealiseerd door Aan de Stegge Twello. Segro verwacht dat het logistiek centrum in het tweede kwartaal  2020 wordt opgeleverd.

Met deze aanwinst breidt Segro haar toekomstbestendige portefeuille verder uit. Het logistiek centrum sluit goed aan bij de vragen vanuit de markt, zoals een zeer centrale locatie met een optimale infrastructuur. ‘Er is veel aandacht voor de actuele issues in de maatschappij, die de juiste aandacht krijgen door het inzetten van een duurzaam totaalconcept voor zowel het gebouw zelf, als voor de omgeving, en door aandacht voor het welzijn van het personeel’, aldus de ontwikkelaar en belegger in logistiek vastgoed.

Duurzaamheid

Segro en Aan de Stegge Twello streven voor het project  naar de Breeam Excellent-status. Dit is de basis van waaruit het duurzaam gebruik van het pand verder wordt geoptimaliseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een steeds betere monitoring van de processen in en om het gebouw, zoals het verbruik van energie en gebruik van materialen (oa laaddeuren). Daarbij is het energiegebruik gasloos en zuinig, wordt er warmte- en koudeopslag gebruikt en er is een duurzaam lichtplan ingezet door middel van zoveel mogelijk daglicht en LED-licht. Het logistiek centrum wordt gebouwd op Schiphol Trade Park, een ontwikkeling van SADC. Het park heeft de ambitie het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te zijn en de opzet van dit pand sluit hier goed bij aan.

Samenwerking

In zes maanden tijd hebben Aan de Stegge Twello en haar bouwteam het gebouw ontwikkeld voor eigenaar Segro, inclusief vergunningen en engineering tot aan de start van de bouw. Inmiddels verrijst het 20 meter hoge distributiecentrum in hoog tempo langs de A4. Van de in totaal 17.000 m2 is inmiddels 9.300 m2 verhuurd aan een internationaal logistiek bedrijf. Deze unit wordt gekoeld, voorzien van een warmte-koudeopslag en voldoet aan de TAPA-A certificering. De naastgelegen logistieke ruimte van 7.850 m² is nog beschikbaar voor een tweede gebruiker.

Adviseurs

Segro wordt bij de verhuur van de nog beschikbare ruimte geadviseerd door 1530 Real Estate.

Reageer op dit artikel