nieuws

Wonen en werken in Buiksloterham

Projectontwikkeling

Investeringsmaatschappij Solid Finance investeert een onbekend bedrag om op korte termijn een grootschalige project voor wonen en werken te realiseren in Amsterdam-Noord. 

Wonen en werken in Buiksloterham
Een impressie van Factory Plot in Buiksloterham

Buiksloterham, gelegen op de Noordelijke IJ-oever en ooit het domein van zware industrie, wordt sinds enkele jaren langzamerhand getransformeerd naar een duurzaam gebied voor wonen en werken: het makersdistrict.

Wonen en werken

Vastgoedontwikkelaar De Berg Investments gaat op korte termijn onder de naam Factory Plot een grootschalig project voor het gebied ontwikkelen. Op een heel groot bruto vloeroppervlakte wordt een variëteit aan gebouwen ontwikkeld die een mix van werken en wonen mogelijk maakt. In Factory Plot wordt gemaakt, gewerkt, gerecreëerd en gewoond. Daarmee moet het een broedplaats worden voor de next economy en een antwoord op alle belangrijke thema’s van dit moment: identiteit, sociale duurzaamheid, circulariteit, een ambitieuze woningbouwopgave en future industry.

Objecten in onderpand

Om in deze fase de financiering van de plannen van De Berg Investments mogelijk te maken heeft Solid Finance twee objecten in onderpand, te weten de te ontwikkelen locatie aan de Papaverweg in Buiksloterham en een groot stuk bouwgrond in Amstelveen, genaamd de Scheg.

De financieringsstructuur is tot stand gekomen door bemiddeling van Greve Vastgoedfinanciering.

Reageer op dit artikel