nieuws

Leijten en Stebru winnen aanbesteding voor Zoho

Projectontwikkeling

De ontwikkelcombinatie Leyten en Stebru heeft de voorlopige gunning gekregen voor de ontwikkeling van een nieuw en toekomstbestendig Zomerhofkwartier (Zoho) in Rotterdam. 

Leijten en Stebru winnen aanbesteding voor Zoho
Zoho Rotterdam

Met de voorlopige gunning is een belangrijke stap gezet in de realisatie van Zoho als een gemengd stedelijke en veerkrachtige buurt. De woningen die er straks komen zijn voor iedereen, van sociale huur tot koop. In totaal komen er ruim 550 woningen. Ook blijft er ruimte voor kleinschalig, creatief ondernemerschap.

Kwaliteit en prijs

De uitgangspunten voor het nieuwe Zoho zijn bepaald door woningcorporatie Havensteder, gemeente Rotterdam en de Zohocitizens, een actief en betrokken collectief van ondernemers in het gebied. Op basis van deze principes werd in december 2018 de zoektocht naar een ontwikkelaar voor Zoho gestart. Een ontwikkelcombinatie van Leyten en Stebru is op basis van kwaliteit en prijs geselecteerd als winnaar.

Voorlopige gunning

Er is sprake van een voorlopige gunning. De definitieve gunning is afhankelijk van de voortgang van de contractbesprekingen. Deze besprekingen starten in september en worden naar verwachting in november 2019 afgerond.

Reageer op dit artikel