nieuws

JLL: Transformatieteam voor binnenstedelijke bedrijventerreinen

Projectontwikkeling

Onder de naam NL Unlimited komt vastgoedadviseur JLL met een transformatieteam voor binnenstedelijke bedrijventerreinen en -gebouwen. 

JLL: Transformatieteam voor binnenstedelijke bedrijventerreinen
Binnenstedelijk bedrijventerrein Zomerhofkwartier in Rotterdam wordt ook herontwikkeld.

Binnen NL Unlimited gaat een team – samengesteld uit alle sectoren en disciplines van JLL – gebruikers en eigenaren begeleiden bij ‘nieuwe vastgoeduitdagingen’. In veel gevallen gaat het om commercieel vastgoed dat zijn oorspronkelijke functie is kwijtgeraakt. Leegstaande winkelpanden en verlaten fabrieken op oudere binnenstedelijke bedrijventerreinen worden toekomstbestendig door aan te sluiten op de wensen van nu en de toekomst.

Ontwikkelpotentieel

Uitgangspunt in de aanpak van NL Unlimited is het ontwikkelpotentieel van gebieden en gebouwen. Het aantal kansrijke locaties is volgens JLL groot. Ondernemers op bedrijventerreinen in de stad hebben meer ruimte nodig en verhuizen naar de buitengebieden. Daarnaast liggen er kansen voor bedrijventerreinen die technisch, economisch of door een andere oorzaak verouderd zijn. Uit onderzoek van JLL blijkt dat in de grote vijf steden van Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven) ongeveer 5 procent (circa 600 hectare) van het totale areaal aan bedrijventerreinen (circa 17.600 hectare) verouderd is. Deze bedrijventerreinen zijn geanalyseerd en vormen het speerpunt van JLL’s NL Unlimited-team.

Ervaring in Londen

De integrale aanpak, gebaseerd op data, creativiteit en expertise werd al eerder toegepast in Londen. Daar leverde JLL’s London Unlimited-team een grote bijdrage aan de transformatie van het voormalig Olympisch dorp tot een gebied waar ruimte is gecreëerd voor de creatieve sector met start-ups en scale-ups, maar waar ook wonen en recreatie zijn toegevoegd tot een integraal gebied. Behalve in Nederland wordt het concept dit voorjaar ook gelanceerd in Parijs, Barcelona en Berlijn.

Reageer op dit artikel