nieuws

Foruminvest koopt kantoor in Amstelveen voor woningbouw

Projectontwikkeling

Foruminvest Amstelveen heeft het kantoorgebouw aan de Biesbosch 225 in Amstelveen gekocht.

Foruminvest koopt kantoor in Amstelveen voor woningbouw
Amstelveen Biesbosch a.i.

Het kantoorgebouw nabij de hoek van de Beneluxbaan en de Rembrandtweg zal plaatsmaken voor een complex met 276 appartementen. Ruim driekwart van de woningen is voor het middeldure segment.

Foruminvest Amstelveen heeft het project onder ontbindende voorwaarden doorverkocht aan Gorinchem Vastgoed C.V. en Forum Amstelveen Invest. De prijzen bedroegen achtereenvolgens 16.479.901 euro en  16.484.049 euro, blijkt uit een akte van levering van 17 december 2018. De kopers moesten nog een overeenkomst sluiten met een aannemer voor de sloop van het kantoorgebouw en de realisatie van het wooncomplex.

Via de tramhalte naast de locatie kunnen toekomstig bewoners binnen ongeveer zeven minuten in het Stadshart en op de Zuidas zijn. Ze krijgen ook de beschikking over tien elektrische deelauto’s. Onder de grond komt een parkeergarage van drie lagen.

Het complex krijgt een wko-installatie, zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en kozijnen met een hoge luchtdichtheid. Alle appartementen worden voorzien van een warmte-terugwinningsinstallatie (wtw) met een hoog rendement  en aparte wtw voor de douche. In de algemene ruimten komt led-verlichting. In het maaiveld wordt een omvangrijk waterretentiesysteem gerealiseerd.

Het ontwerp is van de hand van OZ architect en Forum Concept & Design, het ontwerpbureau van Foruminvest. ABN Amro heeft de aankoop gefinancierd.

Reageer op dit artikel