Drie ontwikkelaars in de race voor VDMA Eindhoven

Drie ontwikkelaars in de race voor VDMA Eindhoven
VDMA, Eindhoven

De projectontwikkelaars Being Development, ABC en Synchroon zijn nog in de race voor de herontwikkeling van de voormalige luciferfabriek en zusterflat op het Van der Meulen-Ansemsterrein (VDMA). Dat heeft het college van B en W van Eindhoven bekendgemaakt.

Het Van der Meulen-Ansemsterrein (VDMA) aan de Vestdijk bestaat uit een voormalige Ford-garage, de luciferfabriek, de verpleegstersflat en de achterliggende parkeerplaats. VDMA wordt in de plannen van de gemeente een broedplaats voor start-ups en een plek waar Eindhovenaren met grote én kleine beurs kunnen wonen, werken en ontspannen. Een voorwaarde van de gemeente is dat de gebouwen om hun historische waarde deels behouden blijven. Eerdere plannen voor herontwikkelingen werden gesmoord door de crisis.

In februari 2018 werd de huidige tender gestart. Van de 23 inschrijvers bleven er zes over. Behalve de drie die nu doorgaan naar de 'biedingsronde', waren dat Janssen De Jong, Heijmans en AM Red. Het concept van wonen, werken en creativiteit, architectuur van internationale allure, de prijs (minimaal 12,5 miljoen euro) en de opname van sociale woningbouw in het plan, leverden de verschillende inschrijvers punten op. De drie met het hoogste puntenaantal gingen door.

Being Development is al actief in Eindhoven: de ontwikkelaar werkt met Powerhouse Architecten aan de BunkerToren. ABC uit Arnhem en Synchroon uit Utrecht hebben nog geen projecten in Eindhoven ontwikkeld.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.