DHG koopt grond voor groot logistiek complex

DHG koopt grond voor groot logistiek complex
nieuw smartlog DHG in Moerdijk

DHG heeft het voormalige terrein van Conline aan Middenweg 1-5 in Moerdijk gekocht. Op dit 14 hectare grote perceel realiseert DHG een logistiek complex van 100.000 m2.

De bouw van dit nieuwe zogeheten smartlog zal in het eerste kwartaal van 2019 aanvangen. De geplande oplevering is in het eerste kwartaal van 2020. Het centraal in de haven van Moerdijk gelegen perceel is gesitueerd naast de containerterminal van Moerdijk. Deze multimodale locatie is het voorlopig laatste perceel in Moerdijk waarop een grootschalige logistieke ontwikkeling gerealiseerd kan worden.

DHG heeft de afgelopen periode op risico drie smartlogs in Moerdijk ontwikkeld die voor oplevering succesvol zijn verhuurd. Op dit moment heeft DHG 750.000 m2 aan logistieke complexen in de pijplijn in onder andere Rotterdam, Moerdijk, Bergen op Zoom, Ridderkerk, Venray, Den Haag en Zwolle. Deze smartlogs worden de komende twee jaar tot ontwikkeling gebracht. De logistieke ontwikkelende belegger verkoopt ook regelmatig oudere objecten.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.