nieuws

Somerset ontwikkelt distributiecentrum FonQ in Utrecht

Projectontwikkeling

Webwinkel fonQ heeft op 20 juni de eerste paal laten slaan van een nieuw distributiecentrum en kantoor op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Het nieuw te bouwen pand van 22.000 m2 biedt twee keer meer ruimte dan het huidige magazijn.

Somerset ontwikkelt distributiecentrum FonQ in Utrecht
FonQ naar bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht

Met de komst van een nieuw distributiecentrum is het logistieke proces van fonQ straks weer onder één dak te vinden. Dit leidt tot logistieke efficiëntieverbetering voor de webwinkel. Wegens snelle groei en constante uitbreiding van het assortiment moest fonQ de afgelopen jaren extra magazijnen betrekken in de nabije omgeving. Ontwikkelaar is Somerset Capital Partners.

‘Op dit moment is onze distributie verdeeld over vier locaties. Door dit terug te brengen naar één locatie kunnen we grote slagen maken in efficiëntie. Pakketjes kunnen ons magazijn nog sneller verlaten, wat leidt tot kostenbesparing’, aldus Michel Schaeffer, ceo ad interim van fonQ. ‘Wij zijn trots op de voortvarende samenwerking met fonQ en gemeente Utrecht. Lage Weide biedt als logistieke hotspot uitstekende mogelijkheden voor grootschalige logistieke centra als deze’, aldus Tim Beckmann, projectmanager Somerset Capital Partners.

Het nieuwe pand komt naast het distributiecentrum van Hema, het laatste stuk beschikbare grond op Lage Weide. De nieuwe locatie ligt hemelsbreed op nog geen kilometer afstand van het huidige kantoor. ‘Op Lage Weide werken zo’n 18.000 mensen: daarmee is dit bedrijventerrein een belangrijke banenmotor van Utrecht. Utrecht is trots dat het hoofdkantoor van fonQ binnen onze gemeentegrenzen is gevestigd en dat het hier een mooi nieuw distributiecentrum gaat bouwen’, voegt wethouder Klaas Verschuure toe.

Reageer op dit artikel