nieuws

Dudok Wonen realiseert 200 woningen Hilversum

Projectontwikkeling

Dudok Wonen realiseert 200 sociale en middeldure huurappartementen in vijf woongebouwen in de nieuwe Hilversumse woonwijk Nieuw Zuid. De woningen komen op de locatie van het te slopen zorgcentrum Amaris Zuiderheide.

Dudok Wonen realiseert 200 woningen Hilversum
woningproject Nieuw Zuid in Hilversum

Dat bericht de woningcorporatie op 16 april. De eerste drie woongebouwen van Nieuw Zuid levert Dudok Wonen eind dit jaar en begin 2019 op. Aansluitend wordt Amaris Zuiderheide gesloopt, waarna de laatste twee woongebouwen worden gerealiseerd. Naar verwachting is Nieuw Zuid eind 2021 helemaal klaar. In Nieuw Zuid komt een mix van sociale huurappartementen en appartementen in de vrije sector.

In twee gebouwen komen woningen voor zorgbehoevende ouderen. De huidige bewoners van Amaris Zuiderheide verhuizen naar één van deze twee gebouwen. Daarnaast worden er diverse buurtvoorzieningen ontwikkeld en wordt er een parkachtige tuin gemaakt, die de vijf gebouwen met elkaar verbindt. Begin 2019 zijn de eerste 28 vrijesectorhuurappartementen beschikbaar.

Reageer op dit artikel