nieuws

Zalando schrapt contract voor 34.000 m2 kantoor

Projectontwikkeling

Zalando schrapt contract voor 34.000 m2 kantoor

De schoenen- en mode-e-tailer Zalando verhuist niet naar het kantoorgebouw van 34.000 m2 aan Cuvrystrasse 50-51 in de Berlijnse wijk Kreuzberg.

De internetwinkelier heeft het huurcontract voor de kantoorruimte opengebroken, omdat het nieuw te bouwen kantoor aan de rivier de Spree niet op tijd af is, schrijft de Berliner Morgenpost. Het contract werd een jaar geleden gesloten.

De beoogde huurder constateerde tijdens de bouw dat contractueel vastgelegde deadlines en mijlpalen door de ontwikkelaar niet werden gehaald. Daarop besloot het bedrijf een beroep te doen op de ontbindingsclausule in het huurcontract. ‘Wij hebben dringend kantoorruimte nodig en zijn nu in gesprek over alternatieve locaties’, zegt Zalando-woordvoerder Nadine Przybilski.

Op de vraag wat er bij oplevering met het kantoor gebeurt, kon ontwikkelaar Cuvrystrasse 50-51 Berlin GmbH nog geen antwoord geven.

Reageer op dit artikel