nieuws

Robot Love in de Campina Melkfabriek Eindhoven

Projectontwikkeling

Robot Love in de Campina Melkfabriek Eindhoven

Over een half jaar gaat Robot Love van start, een internationale tentoonstelling op het snijvlak van kunst, design en technologie.

Robot Love vindt dit najaar plaats in de Melkfabriek op het voormalige Campina-terrein in Eindhoven. Stichting Niet Normaal, Bouwfonds Property Development  (BPD), gemeente Eindhoven, fondsen, sponsors, culturele en maatschappelijke partners, slaan de handen ineen om het evenement mogelijk te maken.

Van 15 september tot en met 2 december 2018 beantwoordt Robot Love de vraag of we met robots liefde kunnen delen. Tijdens Dutch Design Week 2017 was de Robot Love Ambassade, als onderdeel van het World Design Event, de succesvolle kick-off van Robot Love waarin 63.000 bezoeken werden geteld in negen dagen.

Gebiedsontwikkelaar BPD is de nieuwe eigenaar van het voormalige Campina-terrein. BPD gaat de komende jaren dit intrigerende gebied tegen het centrum van Eindhoven herontwikkelen met behoud van monumentale onderdelen. Op de plaats van de voormalige Campina Melkfabriek aan het Eindhovens Kanaal verrijst straks een nieuw dynamisch deel van de stad. Een plek in een mix van functies: wonen, werken/bedrijvigheid en recreëren, waarin de mens centraal staat. Een autovrije plek, zonder traditionele straten en stoepen, maar met shared places die aanleiding geven voor ontmoeting.

Carl Smeets, directeur BPD: ‘Voordat we daadwerkelijk kunnen beginnen met de werkzaamheden, moet dit gebied ook blijven leven en gaan we zorgen voor tijdelijke activiteiten. Robot Love is het eerste grootschalige culturele evenement dat hier georganiseerd gaat worden.’

Reageer op dit artikel