nieuws

Provast doopt Amstel Tower om tot Cruijff Tower

Projectontwikkeling

Provast doopt Amstel Tower om tot Cruijff Tower
Feyenoord logo

De recente commotie rondom een Feyenoordvlag op het bouwproject van de Amstel Tower in Amsterdam krijgt een staartje. Ontwikkelaar Provast wil de toren nu omdopen tot de Cruijff Tower.

Hoewel alle betrokken partijen de grap konden waarderen, was men toch bang dat de veiligheid op de bouwplaats in het geding zou komen. Bijvoorbeeld als tegenstanders verhaal zouden komen halen. Die angst bleek terecht toen dinsdag 13 maart circa 20 personen de bouwkeet binnendrongen.

Vastgoedontwikkelaar Niek Roet van Provast: ‘Omdenken, dachten wij: sport verbroedert! Cruijff is oud-speler van zowel Ajax als Feyenoord en geboren in het nabijgelegen Betondorp. Provast gaat de familie toestemming vragen om de naam te mogen gebruiken, zodat de toren bij opening in juni officieel deze naam mag dragen. En tot die tijd is het een mooie bijnaam, toch?’

Reageer op dit artikel