nieuws

Lenferink verwerft kloostercomplex Huize De Berg

Projectontwikkeling

Lenferink verwerft kloostercomplex Huize De Berg

Lenferink Groep uit Zwolle heeft ten behoeve van haar care-portefeuille het monumentale kloostercomplex Huize De Berg in Heerlen aangekocht.

Het object van 17.000 m2 ligt aan de rand van het Aambos in Heerlen.  Het complex wordt in samenwerking met de Blueprint Group geschikt gemaakt voor permanente bewoning en tijdelijke revalidatiezorg. De woonruimte voor de resterende 50 zusters blijft gewaarborgd.

Het complex is in 1897 onder de naam Sanatorium St. Joseph Heilbron gebouwd, in opdracht van de congregatie van de Kleine Zusters van de Heilige Joseph.Het werd gebouwd als uitbreiding van het toenmalige moederhuis Huize Savelberg. In eerste instantie diende het complex als sanatorium voor longpatiënten. Vanaf 1975 huisvest het complex een klooster en een verzorgingstehuis onder de naam  Huize De Berg.

Lenferink Groep bezit een gevarieerde vastgoedportefeuille die bestaat uit diverse monumenten, kantoren, bedrijfsruimten, winkels, zorgcentra en woningen door het hele land.

Reageer op dit artikel