nieuws

Groen licht voor bouw 1.575 woningen in Nuenen

Projectontwikkeling

Groen licht voor bouw 1.575 woningen in Nuenen
Woningbouw Nuenen West

In nieuwbouwwijk Nuenen West mogen 1.575 woningen verrijzen. De gemeente Nuenen en projectontwikkelaar vernieuwden daartoe 19 maart hun samenwerkingsovereenkomst.

Per jaar kunnen er ongeveer tachtig tot honderd woningen worden gebouwd. Het oorspronkelijke plan is ruim 10 jaar oud. Eind 2015 bereikte het gemeentebestuur principeovereenstemming met BPD over actualisering van plannen en afspraken voor Nuenen West.

De afgelopen periode is er gewerkt aan een actualisatie van het stedenbouwkundige plan, het bijbehorend beeldkwaliteitsplan en de samenwerkingsovereenkomst.  Trefwoorden voor de ontwikkeling van Nuenen West zijn gemoedelijkheid, ontmoeting en sociale samenhang. Daartoe komen er brinken, hofjes of grote parken en voorzieningen als een buurtschuur of een pluktuin. Er moeten afwisselende buurtjes komen met in het hart van het plan basisschool ’t Mooiste Blauw.

Reageer op dit artikel