nieuws

Müllerpier Rotterdam krijgt nieuwe woontoren

Projectontwikkeling

Müllerpier Rotterdam krijgt nieuwe woontoren
Müllerpier-impressie vanaf het water

Blauwhoed en AM ontwikkelen een woontoren met 85 appartementen op de Müllerpier in Rotterdam. De bouw begint in 2019.

Dat laat Conix RDBM Architects weten. Dit Belgische bureau heeft de ontwerpselectie gewonnen. Het 70 meter hoge gebouw zal het markante slotakkoord vormen van de ontwikkeling van de pier, aldus Conix. Het programma bestaat uit 85 woningen voor verschillende typen huishoudens, waaronder woningen met een aan huis gebonden bedrijf in de plint.

Nog dit jaar zal worden gestart met de verkoop van de appartementen. De start bouw is gepland in 2019. ‘Dit project is voor ons bureau een prachtige kans ons verder te presenteren aan de Nederlandse markt’, aldus Ron de Goeij, verantwoordelijk voor het kantoor van Conix RDBM Architects in Rotterdam.

Het project krijgt een markante positie in de skyline van de stad en presenteert zich voornamelijk vanaf de Maas. De stedenbouwkundige opzet van het gebied kenmerkt zich door de compositie van bouwblokken die samen een stedelijk ensemble vormen. De bebouwing vormt langs de kades een stevige wand die past bij het havenkarakter. Het binnengebied is afwisselend intiem en informeel met een stegen, pleintjes en speelplekken.

Reageer op dit artikel