nieuws

Kantoorgebouw Woonbedrijf getransformeerd tot 101 studio’s

Projectontwikkeling

Kantoorgebouw Woonbedrijf getransformeerd tot 101 studio’s

Het voormalige kantoorpand van woningcorporatie Woonbedrijf aan de Willemstraat 28 in Eindhoven is verbouwd tot 101 kleine studio’s voor één persoon.

Deze zogenoemde flexwoningen zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een snel beschikbare, betaalbare en tijdelijke woning, laat de woningcorporatie weten. Er wordt nog gewerkt aan de afwerking van de woningen en de algemene ruimtes. De woningen worden medio maart opgeleverd.

Volgens Woonbedrijf is er enorm veel belangstelling voor de units. Om in aanmerking te komen, is niet de inschrijfduur, maar de motivatie erg bepalend. Woonbedrijf vindt het belangrijk dat mensen die hier gaan wonen ook wat voor elkaar kunnen betekenen.

Bijzonder bij deze verbouwing is het hergebruik van 79 Spaceboxen van Woonbedrijf die eerst op het terrein van de TU/e stonden. 27 Spaceboxen staan in het pand en de rest (52) van de Spaceboxen staat aan de zijde van de Vonderweg en aan de achterkant van het pand. Naast dit voorbeeld van circulair bouwen, voegt Woonbedrijf op deze manier nieuwe betaalbare huurwoningen aan de stad toe en geeft spoedzoekers en starters een kans.

Reageer op dit artikel