nieuws

Den Haag levert grond Laakhaven-West aan NU

Projectontwikkeling

Den Haag levert grond Laakhaven-West aan NU
Waldo-Mountains-Laakhaven-West

Het stadsbestuur van Den Haag heeft gemeentegrond geleverd in Laakhaven-West aan NU Projectontwikkeling, waar de onderneming een omvangrijk woningprogramma realiseert.

Dat blijkt uit een op de website van Den Haag gepubliceerde brief van het stadsbestuur aan de Haagse gemeenteraad. De Haagse projectontwikkelaar is voornemens een woningproject met de werktitel Waldo Mountains te realiseren aan de Calandkade. Het bouwplan bestaat uit 550 woningen, 1.130 m2 commerciële ruimte en 179 gebouwde parkeerplaatsen, aldus het gemeentecollege.

Het project wordt gerealiseerd op 2.711 m2 (35 procent) gemeentegrond en 5.199 m2 private grond (65 procent). Conform het Gronduitgiftesysteem is op deze gemeentelocatie in beginsel slechts uitgifte in erfpacht mogelijk is. Zowel het stadsbestuur en de gemeenteraad zijn akkoord hiervan af te wijken en het perceel in eigendom uit te geven. De gemeenteraad stemde hiermee op 14 februari in. Het bouwplan wordt immers voor het grootste deel op particuliere grond gerealiseerd.

Hoewel NU Projectontwikkeling heeft betaald, maakt Den Haag niet bekend. De ontwikkelaar realiseert aan de kade van rivier de Laak vier wooncomplexen met een hoogte van waarschijnlijk vijf lagen aan de zijde van de Calandkade, oplopend naar minstens tien lagen aan de kant van de 1e Lulofsdwarsstraat. De sloop van de aanwezige bedrijfspanden – waar de meeste woningen komen – is onlangs begonnen.

Reageer op dit artikel