nieuws

Woningtransformatie Haags kantoor gestart

Projectontwikkeling

Woningtransformatie Haags kantoor gestart
Koningin Sofiestraat 120 Den Haag

De transformatie van het voormalige kantoorpand aan Koningin Sophiestraat 120 in Den Haag naar appartementencomplex is op 6 januari begonnen.

Villa Sophie bv, een ontwikkelcombinatie van Local Investment en Trebbe Wonen, transformeert het kantoorgebouw naar een woongebouw met 67 appartementen. De middeldure vrijesectorhuurappartementen worden turnkey afgenomen door Amvest. Amvest plaatst de woningen in het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund).

AtelierPro tekende in combinatie met B+M voor het ontwerp van de transformatie. De appartementen met een gemiddeld oppervlak van 90 m2 worden voorzien van een buitenruimte en de mogelijkheid van een eigen parkeerplaats in de kelder van het gebouw. Duurzaamheid speelt een grote rol in de transformatie. Zo worden er zoveel mogelijk materialen, zoals de bestaande geveldelen, hergebruikt. Na de verbouwing voldoet het gebouw aan de eisen van het energielabel A.

Wim Wensing, directeur Investment Management Amvest, noemt de woningen een mooie toevoeging aan de Haagse portefeuille van het Amvest Residential Core Fund. ‘Het complex ligt op een goede locatie in Bezuidenhout, een van de meest dynamische wijk van Den Haag. De combinatie van de locatie, het middeldure huursegment en de duurzaamheidsgedachte passen goed binnen de doelstellingen van het ARC Fund.’

Reageer op dit artikel