nieuws

Groen licht voor doortrekken rondweg Amersfoort

Projectontwikkeling

Groen licht voor doortrekken rondweg Amersfoort
Raad van State

De westelijke rondweg in Amersfoort mag wat de Raad van State betreft worden aangelegd. Het bestemmingsplan van de gemeenteraad van Amersfoort blijft hiermee ongemoeid, schrijft het Nederlands Dagblad.

Met de uitspraak is definitief groen licht gegeven voor een aanpassing van de rondweg aan de westkant van de stad. De weg wordt gedeeltelijk verdiept aangelegd. Ook komen er een aparte fietsroute en een fietsbrug.

De Vereniging Behoud Bos Birkhoven en Bokkeduinen, een groep omwonenden en de ontwikkelende vastgoedbelegger Amvest hadden de zaak tegen de gemeente aangespannen. Volgens hen is er geen noodzaak voor het aanleggen van de nieuwe weg. Ook vrezen zij dat de rondweg leidt tot meer verkeer, geluidsoverlast en schade aan de natuur. Amvest is eigenaar van het kloostercomplex Onze Lieve Vrouwe ter Eem. Het bedrijf voerde aan dat het kloostercomplex door de aanpassing wordt aangetast.

De Raad van State verklaarde alle bezwaren ongegrond. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

Reageer op dit artikel