nieuws

Bouwstart woningproject Weespersluis

Projectontwikkeling

Bouwstart woningproject Weespersluis
woningen Weespersluis in Weesp

De ontwikkelcombinatie Blauwhoed/Van Wijnen start deze week met de bouw van de eerste 24 woningen in het Weesper project Weespersluis.

Dat bericht Blauwhoed op zijn website. Deze eerste woningen in deelproject Lanenrijk, fase 1A van Weespersluis zullen naar verwachting na de zomer worden opgeleverd. Ook AM en BPD/Van Erk starten de komende periode met de bouw van de woningen in fase 1A, die in totaal uit 179 woningen zal bestaan. De woningen dit deelgebied worden gebouwd in fin de siècle stijl met rijk gedecoreerde gevels naar ontwerp van Mulleners + Mulleners en Heren 5 Architecten.

Alle woningen van AM, BPD/Van Erk en Blauwhoed/Van Wijnen in Lanenrijk Fase 1A zijn al onder optie of verkocht. Enkele kavels komen later in verkoop. Nieuw aanbod in Lanenrijk fase 1B wordt voor de zomer van 2018 verwacht. Tegelijkertijd gaan ook de werkzaamheden van de GEM Bloemendalerpolder door. Het gaat dan met name om het bouwrijp maken van woonvelden die na de eerste fase aan de beurt zijn om te bebouwen.

Weespersluis wordt een ruim woonlandschap met 2.750 woningen. De natuur en het water spelen een belangrijke rol. Slechts een derde deel van het gebied wordt bebouwd. De rest blijft open voor water en groen. De GEM Bloemendalerpolder, een samenwerking tussen de ontwikkelcombinaties Blauwhoed/Van Wijnen, BPD/Van Erk en AM, ontwikkelt het gebied.

Reageer op dit artikel