nieuws

BAM Wonen levert Utrechts project op

Projectontwikkeling

BAM Wonen levert Utrechts project op
Antoniuskwartier in Utrecht Overvecht

BAM Wonen levert vanaf nu en de komende weken 121 eengezinswoningen op in het project Antoniuskwartier in de wijk Overvecht. Altera kocht eerder dertig andere woningen.

De eerste sleutel is uitgereikt door Paulus Jansen, wethouder Wonen van de gemeente Utrecht, Ingeborg de Jong, algemeen directeur Timpaan en Martijn van der Knaap, directeur Utrecht & Noordoost bij BAM Wonen. ‘Eengezinswoningen in de koop- en vrije huursector zijn relatief schaars in Overvecht. Zo’n 72 procent van het woningaanbod bestaat uit sociale huur. Dit project draagt bij aan een meer gemengde wijk. Mooi ook dat bewoners uit de wijk naar deze woningen kunnen doorstromen’, aldus de wethouder.

In totaal bestaat fase 2 uit 151 woningen, waarvan er dertig aan vastgoedbelegger Altera zijn verkocht als huurwoningen. De ontwikkelaar van de woningen is Timpaan uit Rijsenhout, de bouw is in handen van BAM Wonen. In juni vorig jaar is begonnen met de bouw van de woningen in het Antoniuskwartier op de locatie van het voormalige Antoniusziekenhuis. Alle woningen komen uit de BAM Wooncollectie en worden gebouwd in jaren ’30 architectuurstijl. Na de oplevering van 56 woningen uit de eerste fase in 2016 wordt nu met fase 2 in de komende weken het gehele project succesvol opgeleverd.

Reageer op dit artikel