nieuws

Ballast Nedam bouwt Cooltoren in hartje Rotterdam

Projectontwikkeling

Ballast Nedam bouwt Cooltoren in hartje Rotterdam

De bouw van de 150 meter hoge Cooltoren is door UVastgoed gegund aan Ballast Nedam.

Midden in het centrum van Rotterdam, tussen de Witte de With, de Schiedamsedijk en het Vasteland bouwt komt de vijftig verdiepingen tellende woontoren van 37.000 m2. Zowel de hoogte van het gebouw als de binnenstedelijke locatie vormen een behoorlijke uitdaging die past bij de brede ervaring en realisatiekracht van Ballast Nedam.

Op de beperkte bouwlocatie verrijst tussen begin 2018 en 2021 de Cooltoren. Binnen 150 meter hoge woontoren is ruimte voor 270 appartementen. Uiteenlopend van 60 tot 400 m2 met een prachtig uitzicht over Rotterdam. Met de bouw van de Cooltoren is een investering van 100 miljoen euro gemoeid.

Het ontwerp van de Cooltoren is getekend door V8 architects en uitgewerkt door Wolf Dikken en Van Rossum in samenwerking met Ballast Nedam. De woontoren krijgt een opvallend en functioneel relevant silhouet; het zwaartepunt ligt in het midden. De horizontale stapeling van de 50 woonlagen verloopt door de plaatsing van de balkons en de toepassing van panoramische bandramen. Hierdoor past de toren goed in haar omgeving en heeft de hoogte op elk niveau betekenis; tot 70 meter legt de toren de relatie met het leven op straat, boven deze hoogte wordt het wonen bepaald door het panorama.

 

Reageer op dit artikel