nieuws

Studentencomplex Lelylaan Amsterdam geopend

Projectontwikkeling

Studentencomplex Lelylaan Amsterdam geopend
Opening Little Manhattan Lelylaan Amsterdam

IC Netherlands en Duwo hebben op 2 november nieuw wooncomplex voor studenten en young professionals bij station Lelylaan in Amsterdam geopend. Het complex Little Manhattan telt 870 studentenwoningen.

Het complex op 50 meter van station Lelylaan is ontwikkeld door IC Netherlands. Studentenhuisvester Duwo beheert en verhuurt 590 woningen. Little Manhattan is inmiddels volledig bewoond. De officiële opening werd verricht door wethouder Bouwen en Wonen Laurens Ivens en stadsdeelbestuurder Ronald Mauer.

‘Duwo is een van de pioniers geweest die nog midden in de crisis is begonnen met van een onaangename doorgangsplek een aangename verblijfplaats te maken waar jongeren hun thuis hebben gevonden. Daar ben ik blij mee’, aldus Ronald Mauer, lid van het dagelijks bestuur van Nieuw-West.

In totaal heeft Little Manhattan bijna 870 woningen op 23 verdiepingen. De bouw begon in december 2015. In juni van dit jaar konden de studenten – van wie ongeveer de helft van internationale herkomst – hun woning al betrekken. Ook de young professional-appartementen zijn bewoond.

De studentenstudio’s (met eigen voordeur, keuken, douche en wc) zijn uiterst betaalbaar voor studenten. De huurprijzen beginnen bij 330 euro per maand (inclusief energie, tv-signaal en snel internet, na aftrek van huurtoeslag vanaf 18 jaar). De 260 appartementen voor young professionals worden verhuurd door IC Netherlands. De huurprijzen van deze appartementen zijn vanaf 650 euro per maand exclusief servicekosten.

Het ontwerp is van Studioninedots uit Amsterdam. De bouw werd uitgevoerd door Smit’s Bouwbedrijf. Het Duitse IC Netherlands realiseerde al eerder grote studentencomplexen in Amsterdam, die door Duwo worden verhuurd en beheerd. Het gaat om Smiley op Zeeburgereiland met 364 studentenwoningen en Nieuwdok aan het Kraanspoor met 380 woningen. Inclusief Little Manhattan verhuurt Duwo Vestiging Amsterdam 11.154 studentenwoningen, waarvan 1.334 in beheer voor IC Netherlands.

Reageer op dit artikel