nieuws

RVB annuleert renovatie belastingkantoor Leeuwarden

Projectontwikkeling

RVB annuleert renovatie belastingkantoor Leeuwarden
Tesselschadestraat 4 Leeuwarden

Rijkswaterstaat in Leeuwarden gaat niet verhuizen. De plannen van het Rijksvastgoedbedrijf voor renovatie van het oude belastingpand in Leeuwarden zijn op de valreep afgelast.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Het kantoorgebouw aan de Tesselschadestraat 4 zou voor 25 miljoen euro duurzaam worden gerenoveerd. De verbouwing zou begin november starten. In 2018 zouden er vier rijksdiensten in komen met in totaal ongeveer zeshonderd ambtenaren. Het gebouw uit 1968 zou dan nog zeker vijftien jaar mee kunnen.

Door sterke krimp van het aantal rijksambtenaren in Leeuwarden is niet meer zoveel kantoorruimte nodig. Daarom heeft het RVB de aanbesteding teruggetrokken. De afgelopen twee weken is uitgerekend dat de ambtenaren ook in bestaande gebouwen in Leeuwarden terecht kunnen. ‘Al is dat nog een heel gepuzzel’, zegt Frank Wassenaar van het RVB.

Rijkswaterstaat en de Raad voor Rechtsbijstand blijven in het Middelzeehuys aan de Zuidersingel, dat het Rijk moet huren. De andere twee diensten, een afdeling van het CJIB en de Raad voor de Kinderbescherming, gaan naar naar Marnix State, op de hoek van de Tesselschadestraat en de Heliconweg. Daar huizen al medewerkers van de Belastingdienst.

De beslissing betekent het einde van project Kantoor Vol Energie. De verbouwing in Leeuwarden zou een voorbeeld worden voor overheidsgebouwen in de rest van het land. Het energielabel moest van G naar A en het pand moest zelfs energieneutraal worden. De RVB gaat nu op zoek naar een ander gebouw dat als voorbeeldproject voor het Rijk kan dienen, schrijft de Leeuwarder Courant.

Reageer op dit artikel