nieuws

Bouw 243 sociale huurwoningen in Den Haag

Projectontwikkeling

De Haagse wethouder Joris Wijsmuller en bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski van Staedion hebben het startsein gegeven voor de bouw van 243 sociale huurwoningen.

Bouw 243 sociale huurwoningen in Den Haag

Het project draagt de naam De Tuinen van Morgenstond en ligt aan de Coevordenstraat. Het gaat om vijf appartementencomplexen waarvan de eerste woningen eind 2018 worden opgeleverd.  Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met Koninklijke VolkerWessels en Loostad Vastgoedontwikkeling.

In De Tuinen van Morgenstond komen 2-en 3 kamerwoningen van 50 m², 60 m² en 70 m². Met dit diverse aanbod aan sociale woningen maakt Staedion het mogelijk dat meerdere doelgroepen goed en betaalbaar kunnen wonen. De huurprijzen zijn maximaal 710,68 euro per maand.

Voor dit project volgt Staedion een nieuwe werkwijze. Het contract voor ontwerp, bouwen en onderhouden (DBM, Design, Build & Maintain)  is anders dan de traditionele opdrachtgever-aannemersverhouding. Staedion geeft algemene kaders waarbinnen het project uitgevoerd moet worden.

 Loostad Vastgoedontwikkeling werkt binnen dit project samen met andere VolkerWessels ondernemingen; IBB Kondor en Bouwbedrijf Ufkes. De drie partijen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het ontwikkelen, bouwen en het 20 jaar onderhouden van de sociale huurwoningen.

Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 36.000 woningen en 6.300 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag en omgeving.

Reageer op dit artikel