nieuws

Transformatie Haagse kazerne naar luxe wooncomplex

Projectontwikkeling

Zinc Real Estate herontwikkelt de Prinses Julianakazerne in het Benoordenhout in Den Haag tot 42 luxe woningen. Het Rijksvastgoedbedrijf verkocht de oude landmachtkazerne vorig jaar aan de Amsterdamse ontwikkelaar.

Transformatie Haagse kazerne naar luxe wooncomplex
Prinses Julianakazerne aan Thérèse Schwartzestraat 15 in Den Haag

Het complex aan Thérèse Schwartzestraat 15 werd november 2016 verkocht aan Stichting Zinc uit Amsterdam voor 7,025 miljoen euro. Een additionele vergoeding van 3,05 miljoen euro is onder voorwaarde gesteld, aldus het Rijksvastgoedbedrijf vorig jaar. Zinc transformeert de kazerne naar het luxe wooncomplex Julia’s Park. Verspreid over de twee vleugels die zich in een carrévorm om de groene binnenplaats vouwen komen in totaal 42 woningen: 24 riante herenhuizen, 14 luxe appartementen, twee exclusieve penthouses, één loftwoning en één residentiewoning.

De woonoppervlakken variëren van 90 m2 tot maar liefst 530 m2. Wanneer geen bezwaar wordt ingediend tegen het project, kunnen de bouwwerkzaamheden eind dit jaar van start gaan. Het gehele project denkt de ontwikkelaar dan eind 2018 op te kunnen leveren. Op 23 september kunnen belangstellenden komen kijken hoe de nog te bouwen woningen er uit gaan zien. De kazerne was vorig jaar in beeld voor de opvang van asielzoekers en de huisvesting van statushouders, maar bleek daarvoor uiteindelijk niet nodig.

Reageer op dit artikel