nieuws

Prologis breidt logistiek project Venlo uit

Projectontwikkeling

Prologis breidt logistiek project Venlo uit
Prologis-uitbreiding DC 6 op Trade Port Noord in Venlo

Prologis is begin september 2017 op risico gestart met de realisatie van een uitbreiding van 36.000 m2 op de bestaande ontwikkeling van DC 6 op Trade Port Noord in Venlo.

Eerder dit jaar realiseerde Prologis op Trade Port Noord DC 6 (36.000 m2) en DC 7 (60.000 m2). Beide distributiecentra zijn verhuurd aan internationale logistieke dienstverleners. De uitbreiding op DC 6 is wederom een speculatieve ontwikkeling. De nieuwe ontwikkeling wordt aan de achterzijde van de eerste fase van DC 6 gerealiseerd. Dit deel grenst aan de toekomstige railterminal die hier in 2019 zal worden gerealiseerd. De uitbreiding wordt in het tweede kwartaal van 2018 opgeleverd.

Met de realisatie van dit gebouw betreft de omvang van de totale portefeuille van Prologis in Venlo 280.000 m2. Hiermee is Prologis de grootste ontwikkelaar/belegger van logistiek vastgoed in Venlo. Venlo kan al vele jaren op rij rekenen op veel interesse van logistiek dienstverleners. In 2016 en 2017 is er maar liefst 600.000 m2 logistiek vastgoed opgenomen in Venlo.

Menno van Boxtel, head of Logistics bij Cushman & Wakefield: ‘De dynamiek in logistiek vastgoed is ook dit jaar weer groot, de sector staat scherp op de radar van gebruikers. De afgelopen jaren is de jaarlijkse opname toegenomen met 20 tot 25 procent per jaar. Naar verwachting zet deze trend ook dit jaar door wat resulteert in een opname in 2017 van totaal 2,1 tot 2,2 miljoen vierkante meter.’ De vele speculatieve ontwikkelingen zijn volgens hem een logische gevolg van de enorme marktvraag:

‘Gebieden als Venlo, Tilburg, Eindhoven en Moerdijk kennen minimale leegstandpercentages van rond de 0 tot 2 procent.’ Thijs van de Meulengraaf, associate director Logistics & Industrial bij JLL, zegt dat in 2017 al meer logistiek vastgoed is opgenomen dan in heel 2016. ‘Daarmee wordt 2017 een recordjaar. Onze verwachting is dat de ruimtebehoefte van gebruikers ook de komende jaren zal aanhouden.’

De verhuur van het nieuwe complex op Trade Port Noord in Venlo is in handen van Cushman & Wakefield en JLL.

Reageer op dit artikel