nieuws

Herontwikkeling stationsgebied Amsterdam Amstel

Projectontwikkeling

Herontwikkeling stationsgebied Amsterdam Amstel
Amsterdam-Amstel-De Omval foto: Marco van Middelkoop/Aerophoto-Schiphol

Het gebied rond station Amsterdam Amstel gaat op de schop. Op 18 september zijn werkzaamheden begonnen die het metro- en treinstation bereikbaarder moeten maken.

Het gebied rondom het Amstelstation heeft volgens de gemeente twee problemen: de ruimte is inefficiënt ingedeeld en heeft daardoor een onaantrekkelijke uitstraling. De komst van een nieuw busstation en verplaatsing van het tramstation moeten een einde maken aan dat eerste probleem. De gemeente wil de aantrekkelijkheid van het stationsgebied vergroten met nieuwe panden voor woonruimte, winkels en een hotel. Dit zou voor meer levendigheid zorgen. Een nieuw stadspark en bomenrijen vergroenen het straatbeeld.

Een van de meest in het oog springende veranderingen is de bouw van een 100 meter hoge toren naast het station. In de Amstel Tower, zoals het gebouw wordt genoemd, komen een hotel en 192 appartementen. Andere vastgoedeigenaren en ontwikkelaars zijn ook bezig met tal van transformatieplannen van bestaand vastgoed en nieuwbouwprojecten in het gebied. Ook het Amstelstation zelf krijgt een opknapbeurt. Zo krijgt de stationshal een nieuwe trap en nieuw meubilair. Amsterdam verwacht dat het hele project in 2023 is afgerond.

Reageer op dit artikel