nieuws

Eerste Nederlandse Via Hotel in Diemen gereed

Projectontwikkeling

Onder de rook van Amsterdam en uitkijkend op de Johan Cruijff Arena heeft Van Wijnen in Bergwijkpark Diemen-Zuid het voormalig kantoorgebouw Sphinxstate getransformeerd naar het eerste Via Hotel van Nederland.

Eerste Nederlandse Via Hotel in Diemen gereed
Via Hotel opgeleverd in Diemen-Zuid

Van Wijnen heeft op 5 september de sleutel uitgereikt aan Via. Maar liefst 170 kamers en in totaal 744 bedden – verdeeld over 8 verdiepingen – zijn beschikbaar voor grote groepen mensen en backpackers, die voordelig kunnen overnachten in de omgeving van Amsterdam. Dit concept van budgethotel heeft de Engelse opdrachtgever Via al eigen gemaakt in Engeland/London en zet hiermee nu de eerste stap in Nederland.

Het hotel heeft een eigenwijze urban uitstraling, volgens het ontwerp van architect OeverZaaijer en het interieurontwerp van Sheryl Leysner. Naast de 170 kamers zijn er een restaurant, een cinema room en nog veel andere voorzieningen. Via Hotel ontvangt zijn eerste gasten begin september.

Reageer op dit artikel