nieuws

Bouwstart Squares aan Prinsenlaan Rotterdam

Projectontwikkeling

Op woensdag 25 september 2017 gaat de bouw van woningbouwproject Squares aan de Prinsenlaan in de Rotterdamse wijk Prinsenland (Alexanderpolder) van start.

Bouwstart Squares aan Prinsenlaan Rotterdam
Squares Prinsenlaan, Rotterdam

Wethouder Robert Simons van Stedelijke Ontwikkeling slaat de eerste paal. Aan de Prinsenlaan verrijzen 31 drielaagse eengezinswoningen met prijzen tussen de 328.000 en 353.500 euro (en 1 woning met een prijs van 447.00 euro). De woningen, een project van ontwikkelaar De Maese Woningen, waren binnen anderhalve maand verkocht.

De huizen zijn ontworpen door architectenstudio Paul de Vroom & Sputnik. De woningen liggen vlakbij voorzieningen als het Kralingse Bos, het Prinsenpark, openbaar vervoer, winkels en sportverenigingen. Bijzonder aan het project is dat de toekomstige bewoners hun woning grotendeels zelf konden indelen.

De gemeente streeft ernaar dat Rotterdammers in hun eigen stad een wooncarrière kunnen maken. Bewoners moeten, als ze dat willen, kunnen verhuizen naar een duurdere – ruimere – woning in hun eigen stad. De komst van Squares is hier een illustratie van: alle kopers komen uit Rotterdam, het merendeel uit Alexanderpolder zelf. Ook past de bouw van Squares goed in het voornemen van de gemeente om meer middeldure en dure woningen in Rotterdam te gaan bouwen.

Reageer op dit artikel