nieuws

Bouwstart laatste fase Zijdebalen Utrecht

Projectontwikkeling

Hurks en Van Wijnen melden de bouwstart van de tweede en laatste fase van Zijdebalen in Utrecht. De fase bestaat uit elf luxe herenhuizen en 63 koopappartementen, 125 vrijesectorhuurappartementen voor Bouwinvest en 41 sociale huurappartementen voor Stichting Mitros.

Bouwstart laatste fase Zijdebalen Utrecht
Toekomstige bewoners Zijdebalen in Utrecht

Daarmee bestaat de nieuwe binnenstedelijke woonwijk Zijdebalen straks in totaal uit vier woonblokken met bijna 500 woningen. Het ontwerp van de tweede fase is van bureau Mulleners + Mulleners. De herontwikkeling van de Lubro-broodfabriek – een industrieel monument uit 1949 – maakt eveneens deel uit van fase II en blok 4. Hierin komen zes luxe en exclusieve herenhuizen die medio 2018 in verkoop zullen gaan. Ook komen hier plekken om te werken in combinatie met een restaurant voorzien van een terras in de Zijdebalenstraat.

De voormalige fabriek moet een centrale ontmoetingsplek in Zijdebalen worden. In de laatste fase wordt in de Zijdebalenstaat – tussen woonblok 3 en woonblok 4 – ook een nieuwe stadsgracht aangelegd. Zijdebalen ligt op loopafstand van het historische hart van Utrecht. De kade van de Vecht (de Zeedijk) wordt bovendien voorzien van nieuwe bestrating en een statige bomenrij. Een nieuw plein aan de westzijde van blok 2 vormt het hart van het plangebied. Het streven is dat de nieuwe woonwijk Zijdebalen in 2019 klaar is.

Reageer op dit artikel