nieuws

Woningfonds ASR levert appartementen Amsterdam op

Projectontwikkeling

ASR Dutch Core Residential Fund levert begin 2018 appartementencomplex Floor aan de Wibautstraat in Amsterdam op. Het gebouw krijgt 162 vrijesectorhuurappartementen.

Woningfonds ASR levert appartementen Amsterdam op
ASR-project Floor in Wibautstraat in Amsterdam

Het gaat om een transformatiepand op de hoek van de Wibautstraat en de Eerste Oosterparkstraat. De bovenste laag van het pand is gesloopt en er worden drie woonlagen toegevoegd. De appartementen variëren in omvang van 35 tot 88 m2 en zijn geschikt voor diverse doelgroepen. De duurzame woningen krijgen energielabel A. Bijna alle woningen gaan beschikken over een buitenruimte en de appartementen die tot de bovenste woonlaag behoren worden voorzien van dakterrassen.

De bewoners krijgen de mogelijkheid bijgelegen parkeerplaatsen te huren. De supermarkt Albert Heijn blijft gevestigd op de begane grond van het pand. Op het dak wordt een polderdak aangelegd voor waterberging. Het water wordt tijdens een regenbui opgeslagen op het dak en op een rustig moment afgevoerd. De verwachte oplevering van de appartementen is begin 2018. De verhuur is in augustus begonnen.

Reageer op dit artikel