nieuws

AM meldt bouwstart De Lofts Amstelkwartier

Projectontwikkeling

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft het startsein gegeven voor de realisatie van De Lofts in Amsterdam. Het appartementencomplex in het Amstelkwartier bestaat uit 212 compacte huurappartementen met veel voorzieningen.

AM meldt bouwstart De Lofts Amstelkwartier
AM-project De Lofts in Amsterdam

Met het concept van De Lofts won AM de tender blok 2BB van de gemeente Amsterdam in december 2015. De Lofts is het derde project van AM in het Amstelkwartier naast het prijswinnende Villa Mokum voor starters en het project SomerParc Residences. De Lofts geeft volgens AM een antwoord op de grote vraag naar middeldure woningen in de stedelijke omgeving. De Lofts – naar ontwerp van Inbo architecten – bestaat uit 212 studio’s met een gemiddelde gebruiksoppervlakte van 32 m2. De bouw is in handen van BAM Wonen.

De appartementen worden voorzien van een badkamer, een keuken met inbouwapparatuur, vloer-, wand- en raamdecoratie en een opbergruimte. De bewoners krijgen ook de beschikking over diverse werkruimtes, een gezamenlijke woonkamer en een dakterras. Na de oplevering lanceert beheerder en exploitant IC-Netherlands De Lofts onder de merknaam The Fizz YPL. De afkorting YPL staat voor Young Professional Living. Het wordt een zeer energiezuinig appartementencomplex met een epc van 0,15. Het gebouw wordt aangesloten op stadsverwarming en krijgt op het dak ongeveer 800 m2 aan zonnepanelen.

Reageer op dit artikel