nieuws

Legoland definitief naar boulevard Scheveningen

Projectontwikkeling

Legoland definitief naar boulevard Scheveningen
Vitalizee LegoLandDiscoveryCenter Scheveningen SENSrealestate

Legoland-moederbedrijf Merlin Entertainments is definitief akkoord met een vestiging van Legoland Discovery Center op de boulevard van Scheveningen. Dat bericht verantwoordelijk projectontwikkelaar Sens Real Estate.

De Legoland-vestiging moet komen op de plek van het gefailleerde welnesscentrum Vitalizee, onder de boulevard. De bedoeling is een nieuw pand te bouwen met een souterrain van 2.900 m2. Bovenop is een horecagelegenheid gepland. Allereerst zal het Vitalizee-pand gesloopt worden, waarna de bouw kan beginnen. Als alles volgens planning loopt, kunnen de deuren van Legoland in de zomer van 2019 open.

Merlin is ook eigenaar van het naastgelegen Sea Life en exploitant van Madame Tussauds. Het gaat om de eerste locatie van Legoland in Nederland en pas de vijfde in Europa na die in het Deense Billund, Oberhausen, Berlijn en Manchester. De attractie voor kinderen van 2 tot 12 jaar zal naar verwachting jaarlijks 350.000 bezoekers trekken. In 2012 blies Merlin nog plannen af om het Legopark in Scheveningen te vestigen.

Reageer op dit artikel