nieuws

Altera verduurzaamt woningportefeuille

Projectontwikkeling

Altera Vastgoed meldt de oplevering van de eerste zeer duurzame woningen in het project De Beeckhof in Hoevelaken. De institutionele belegger wil vooroplopen op het gebied van duurzaamheid.

Altera verduurzaamt woningportefeuille
Altera-project Beeckhof in Hoevelaken

De Beeckhof bestaat uit 28 eengezinswoningen die Altera in portefeuille neemt. De woningen zijn ontwikkeld door De Beeckhof, een samenwerking tussen Aalberts Ontwikkeling en Latei. De bouw was in handen van Aalberts Bouw. Aalberts heeft de woningen in een bouwtijd van 5 maanden opgeleverd. De woningen zijn uitgerust met extra zonnepanelen, zodat er een epc van 0 wordt behaald. De verwachte elektrakosten voor de huurder zullen daardoor nagenoeg nul zijn. Hierdoor zijn de totale woonlasten voor de huurders goed voorspelbaar.

Dit project sluit volledig aan bij de ambitie van Altera Vastgoed om duurzame woningen aan haar portefeuille toe te voegen. Het woningfonds van Altera scoorde met haar duurzaamheidsinvesteringen in 2016 al een Green Star en een tweede plaats in de beleggersbenchmark GRESB. Met deze duurzaamheidsinvestering loopt Altera voorop op de regelgeving die pas vanaf 2020 verplicht tot de realisatie van bijna energie neutrale woningen. De woningen zijn succesvol online verhuurd in samenwerking met Rebo vastgoedmanagement.

Altera-ceo Jaap van der Bijl noemt het project in een toelichting toekomstbestendig en voor de huurder aantrekkelijk dankzij de lagere netto woonlasten. ‘Het kwaliteitsniveau ten opzichte van koopwoningen – in hetzelfde project maar niet ons eigendom – ligt naar mijn mening beduidend hoger. Inmiddels hebben we meer dan 10 procent (400 woningen) van de woningen in onze portefeuille voorzien van zonnepanelen.  Bij bestaand vastgoed in de portefeuille zullen we dat waar mogelijk in de komende jaren uitbreiden.’

Nu al hebben alle woningen in de huidige portefeuille een A, B of C label, stelt hij. ‘Daarvan heeft meer dan 35 procent een A-label. Het aantal A-label-woningen in de portefeuille zal voornamelijk via nieuwbouw acquisities binnen enkele jaren groeien naar meer dan 50 procent. We hebben een goede pijplijn aan nieuwe projecten, die ook op het gebied van duurzaamheid van toegevoegd waarde zijn voor onze portefeuille. Verder zijn we geïnteresseerd om samen met ontwikkelaars innovatieve pilots op te pakken.’

Reageer op dit artikel