nieuws

Groningen krijgt eerste aardbevingsbestendige datacentrum

Projectontwikkeling

Bytesnet realiseert een nieuw datacentrum van 5.000 m2 op de Zernike Campus in Groningen. Het gaat om het eerste aardbevingsbestendige datacentrum van Nederland.

Groningen krijgt eerste aardbevingsbestendige datacentrum
Bytesnet realiseert een nieuw datacentrum van 5.000 m2 op de Zernike Campus in Groningen

Dat bericht het Dagblad van het Noorden. De datacentrumdienstverlener is het fusiebedrijf tussen Internet Exchange Groningen en Rotterdam. Bytesnet investeert in totaal ongeveer 20 miljoen euro in de nieuwbouw. De helft van het vloeroppervlak wordt gevuld met dataservers en computersystemen van klanten. Voor de technische ruimtes is ongeveer 1.000 m2 nodig. Het gebouw moet ook een van de meest energiezuinige datacentra van Europa worden. De oplevering staat gepland in september 2018.

In de ruimte die overblijft, realiseert Bytesnet een datalab. Daarmee wil het bedrijf ‘een bijdrage leveren aan de ict-infrastructuur en de ambities van Noord-Nederland’. In het datalab komen onderzoeksfaciliteiten op het gebied van ict-innovatie en technieken als energietransitie en beveiliging, afgestemd op de kennisinstellingen als de HanzeHogeschool en Noorderpoortcollege.

Reageer op dit artikel