nieuws

Wie wordt vastgoedman/-vrouw van 2019?

Loopbaan

Wie wordt vastgoedman/-vrouw van 2019?

Vanavond reikt de redactie van Vastgoedmarkt tijdens Trends 19, hét Nationale Vastgoeddiner, de award voor vastgoedman/- vrouw van het jaar uit. Dit zijn de genomineerden voor 2019.

De vastgoedman/-vrouw van het jaar-award is een erkenning voor de vastgoedprofessional die zich het afgelopen jaar in bijzonder mate heeft onderscheiden. Het is de achttiende keer dat de redactie van Vastgoedmarkt deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt. Dit gebeurt dit jaar tijdens Trends 19 in Harbour Club te Amsterdam uit handen van juryvoorzitter Peter Noordanus. De genomineerden in alfabetische volgorde:

Victor van Bommel – Ceo Orange Capital Partners

Victor van Bommel

Van Bommel werkte veertien jaar als bankier voor Goldman Sachs in Londen. Hij keerde eind 2013 terug in Nederland om daar samen met zijn zakenpartner Hedde Reitsma een eigen onderneming te beginnen waarmee ze in woningen gingen investeren. Het bedrijf treedt op als joint-venture partner voor Aziatische en Amerikaanse pensioenfondsen, family offices en investeringsbanken. Het tweetal stapte precies op het juiste moment in en liftte mee met de waardestijgingen van Nederlands vastgoed de afgelopen jaren. Intussen beschikt zijn bedrijf over een woningportefeuille van ruim 2.000 huurwoningen die een waarde vertegenwoordigen van ruim één miljard euro. Vorig jaar verkocht het bedrijf een deel van zijn woningportefeuille en heeft het zijn beleggingsfocus verlegd naar onder meer winkelvastgoed. Van Bommel omschrijft zijn onderneming als een ‘niche investment boutique’. Bij elke deal participeert Orange met eigen geld mee.
De jury heeft Van Bommel genomineerd omdat hij met OCP in korte tijd een belangrijke factor is geworden op de Nederlandse vastgoedmarkt.

Maarten Feilzer – CEO van Zadelhoff

Cor van Zadelhoff (links) en Maarten Feilzer tonen de nieuwe naam van Brouwershoff
Feilzer is sinds 2009 directeur van Zadelhoff beheer, de vastgoedonderneming van Cor van Zadelhoff. Het bedrijf beheert een vastgoedportefeuille van 350 miljoen euro, bestaande uit middelgrote kantoorgebouwen op a-locaties, waaronder de Zuidas, in groot-Amsterdam. Daarnaast beheert Zadelhoff kleinere woning- en kantoorportefeuilles op andere locaties in Nederland en in Londen.
Eerder dit jaar betaalde Zadelhoff voor zo’n 45 miljoen euro alle schulden af van het failliete MC Slotervaart. Hierdoor behoudt het complex zijn zorgbestemming voor de regio. De gemeente Amsterdam probeerde de deal te dwarsbomen, maar werd teruggefloten door de rechter. Zadelhoff en de gemeente proberen er nu samen uit te komen.
Voor zijn benoeming bij Zadelhoff was Feilzer directeur van de vastgoedtak van zakenbank Kempen&Co en daarvoor manager bij consultant Mckinsey. De jury nomineert Feilzer onder meer omdat hij zijn nek heeft uitgestoken om een belangrijke zorglocatie voor de regio Amsterdam te behouden.

Bart Meijer -Ceo van MRP

Bart Meijer, foto Cynthia van Dijke
Bart Meijer is CEO van MRP Development, een dochteronderneming van familiebedrijf Meijer Realty Partners. Bart Meijer richtte MRP in 2013 samen met zijn vader Ton en broer Mark op. Drie jaar later zag MRP Development het licht toen MRP ASR Vastgoed Ontwikkeling overnam. Sinds deze overname is het bedrijf één van de grootste vastgoedontwikkelaars van Nederland met een ontwikkelportefeuille die zo’n 1.260.000 m2 vastgoed omvat. Een groot deel hiervan zijn grootschalige locaties zoals Amsterdam Nieuw-West, Anna in Den Haag en Cartesiusdriehoek Blue District in Utrecht. Eind vorig jaar kocht het bedrijf van Meijer het World Fashion Centre (WFC) in Amsterdam-Nieuw-West, een gebied dat wordt gepromoot als de Westas. Met het WFC heeft MRP ruim 80.000 m2 vastgoed in handen gekregen, bestaande uit Toren 1, Toren 2, Toren 4, een parkeergarage met 900 plekken en een beurshal van ruim 3.500 m2. Toren 3 heeft een andere eigenaar en is recent omgebouwd van kantoorpand tot appartementencomplex. Het WFC blijft intact als brandpunt van de internationale mode-industrie. MRP zal de torens in fases opknappen, te beginnen met de centrale entree. Roberto Meyer van MVSA Architects is hierbij betrokken als architect.
De jury nomineert Meijer omdat hij met zijn grootschalige projecten zijn stempel drukt en risico durft te nemen op belangrijke ontwikkellocaties in Nederland.

Bas van Veggel – Partner Timeless Investments


Van Veggel is een vastgoedbelegger- en ontwikkelaar. Samen met zijn broer runt hij het vastgoedbedrijf Timeless Investments, dat werd opgericht door hun vader, Multi-oprichter Hans van Veggel (Vastgoedman van het jaar in 2003). Timeless belegt vooral in kantoren en winkels in Nederland, Duitsland en Amerika. Van Veggel is ook mede-oprichter van startup-hub B Amsterdam, dat gevestigd is in het voormalige hoofdkantoor van IBM in Amsterdam Nieuw-West. Transformaties van oude fabrieken of kantoorgebouwen in hippe, nieuwe werkconcepten hebben zijn bijzondere aandacht. Samen met Tristan Capital Partners kocht Van Veggel onlangs de voormalige Kauwgomballenfabriek, die werd herontwikkeld tot een kantorenlocatie met een totale oppervlakte van 18.000 m2.
De jury nomineert Van Veggel omdat hij met Timeless Investments in relatief korte tijd een belangrijke positie heeft verworven op de vastgoedmarkt.

Daan van der Vorm – Ceo Vorm Holding

Daan van der Vorm
Zoon van de eerder dit jaar overleden Daan van der Vorm sr., kleinzoon van oprichter van het bedrijf uit Papendrecht dat dit jaar 100 jaar bestaat. Sinds zijn 27ste in het bedrijf nadat hij zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en Vastgoedkunde aan de UvA afrondde.
Hij twittert vrij fanatiek onder pseudoniem Ministerie van Vorm, waar vooral politici als Trump (mafkees), Rutte (#waarisRutte?) en D66-leider Rob Jetten (je praat poep) dikwijls de volle laag krijgen. Noemde zich in een interview met Cobouw onlangs nog de ‘Joker van het bedrijf’. Van der Vorm richt zich in het bijzonder op het ontwikkelen en bouwen van woningen. Samen met zijn algemeen directeur Hans Meurs, ontwikkelde Van der Vorm in de crisis een manier om sneller en goedkoper te bouwen. Het bedrijf bouwt woningen grotendeels gestandaardiseerd met voortdurend dezelfde partners. Dat levert tijdwinst en kostenbesparing op. Daarnaast werkt Vorm met prefab-badkamers en technische ruimtes van appartementencomplexen. Met deze nieuwe concepten draagt Vorm bij aan de opgave aan Nederland om honderdduizenden betaalbare woningen te bouwen voor lagere- en middeninkomens. De jury prijst Van der Vorm dan ook voor zijn ondernemerschap, innovatie en hoge kwaliteitsnormen waardoor hij in staat is om ondanks de gestegen grondprijzen en bouwkosten toch betaalbare woningen te bouwen.

De nominaties kwamen tot stand op basis van voordrachten door vijf onafhankelijke juryleden

De jury staat onder leiding van voorzitter Peter Noordanus (oud-burgemeester van Tilburg). De winnaar van de award ontvangt een blijvend aandenken en een bokaal met daarin zijn naam gegraveerd. Het Vastgoedmarkt Trends 19 diner wordt op 28 november gehouden in de Harbour Club in Amsterdam Zuid-Oost.

Hall of Fame

2002 De eerste Vastgoedmarkt Award werd in 2002 uitgereikt aan
Jan Doets (ING RE). Daarna volgden:
2003 Hans van Veggel (Multi)
2004 Cor van Zadelhoff (DTZ Zadelhoff)
2005 Ton Meijer (MAB)
2006 Karin Laglas (Rodamco Europe)
2007 Coen van Oostrom (OVG)
2008 Jaap Gillis (Redevco)
2009 Peter Keur (FGH Bank)
2010 Isaäc Kalisvaart (MAB Development)
2011 Marijn Snijders (JLL)
2012 Pieter Hendrikse (CBRE Global Investors)
2013 Lesley Bamberger (Kroonenberg Groep)
2014 Cuno van Steenhoven (DTZ Zadelhoff)
2015 Marco Hekman (CBRE)
2016 Pieter Affourtit (voorheen WPM Groep)
2017 André Snippe (Snippe Projecten)
2018 Maarten de Gruyter ( Boelens de Gruyter)

Reageer op dit artikel