nieuws

Toptalent vastgoedsector hoog geschoold

Loopbaan

Toptalent vastgoedsector hoog geschoold

Zelfstandige ondernemers, de digitale vastgoedmarkt, overheid, de grote kantoren en ook superspecialisten. De ideale kandidaat voor de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018 heeft ondanks de jeugdige leeftijd al op de een of andere manier blijk gegeven van een brede kijk op de vastgoedsector en een vernieuwende aanpak.

Dit moet in dit stadium worden beoordeeld aan de hand van de voordracht van meestal de organisatie waar de kandidaat werkt en het CV. Hoe lovend de voordracht ook is, het blijft toch knap lastig om jonge toppers op basis van papieren stukken te vergelijken.

Tijdens het Trends Congres van Vastgoedmarkt op 18 april en tijdens de tweede debatronde op de Provada op 7 juni kun je natuurlijk pas echt zien waar iemand voor staat. Maar dankzij de objectieve selectiecriteria hebben we toch de vijf meest geschikte vastgoedmensen kunnen bepalen die naar de eerste debatronde gaan op het Trends Congres.

Twee juryleden zijn nieuw bij de elfde editie van deze prestigieuze vastgoedprijs, Jan Werkman, commercieel directeur van sponsor funda, en de winnaar van vorig jaar Frank Verwoerd, hoofd research bij Colliers International in Amsterdam. Voor Erik Wiegerinck, senior redacteur van Vastgoedmarkt, en mijzelf is het de derde keer en wij blijven onder de indruk van de CV’s van de genomineerden. Zonder uitzondering HBO of academisch geschoold met aanvullende opleidingen, vaak gevolgd in het buitenland.

De tijd van alleen een vlotte babbel ligt in het commercieel vastgoed lang en breed achter ons. De sector is volwassen en hoog opgeleid om krachtig onderbouwd de commerciële doelstellingen te bereiken en daar hoort een goed verhaal natuurlijk wel bij.

De jury had het dit jaar bovendien extra moeilijk door het record aantal aanmeldingen en bovenal de kwaliteit van het aanstormend talent. In de beoordeling zijn aspecten gewogen als vernieuwend, moet het in zich hebben vastgoedman/vrouw van het jaar te worden, visie op de markt en bijdrage aan de ontwikkeling van het vak. Daarnaast speelt de leeftijd een rol. Vergelijkbare prestaties tellen zwaarder op een jongere leeftijd.

De finalisten tijdens de halve finale op het congres zijn: Marieke Dessauvagie (29), hotel consultant Colliers International; Jos Geurtjens (32), medewerker commercieel beheer Kroonenberg Groep; Rienk de Jong, senior acquisiteur Vesteda; Remco van der Mije (33), head of strategic consultancy corporate solutions JLL; en Tim de Vries (28), consultant office agency Cushman & Wakefield. Zij zullen de komende maanden met elkaar strijden om de titel Funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent 2018.

Wij zien elkaar tijdens het Vastgoedmarkt Trendscongres op 18 april in Amsterdam! Voor die tijd zullen de kandidaten van zich laten horen via een blog. Met zoveel toptalent belooft het dit jaar extra spannend te worden!

Lezers en bezoekers van de website van Vastgoedmarkt kunnen tot en met 5 juni hun stem uitbrengen op een van de genomineerden. Lees ook de profielen van de vijf genomineerden.

Cuno van Steenhoven,

Juryvoorzitter funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018

Reageer op dit artikel