nieuws

Rising Star: Martijn Dijkstra

Loopbaan

Rising Star: Martijn Dijkstra
Martijn Dijkstra

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Martijn Dijkstra van JLL.

Leeftijd: 25.

Opleiding: Real Estate & Housing (tegenwoordig MBE) aan de Technische Universiteit Delft.

Ik ben: Vastgoedadviseur bij JLL.

Waarom vastgoed: Van kinds af aan ben ik al gefascineerd door vastgoed. Het mooie aan vastgoed is dat iedereen er overal mee te maken heeft. Vastgoed onderscheidt landen, steden en culturen van elkaar. Werken in een dynamische wereld, waarin je elke dag weer opnieuw wordt uitgedaagd, is voor mij het leukste wat er is.

Belangrijkste trend: het investeren en stimuleren van innovaties. Binnen het containerbegrip innovatie zijn er drie ontwikkelingen die een grote impact op de vastgoedwereld gaan hebben, Artificial Intelligence (AI), Blockchain en Machine Learning. Het afgelopen jaar heb ik met mijn afstudeeronderzoek gekeken naar de mogelijkheden voor de implementatie van blockchain-technologie in vastgoedmanagement. Door kritisch te kijken naar bestaande businessprocessen, en door het omarmen van de verschillende technologische ontwikkelingen, gaat er nog veel veranderen.

Mijn rolmodel: Simon Sinek. Ik ben erg geïnspireerd door zijn visie op leiderschap. Zijn TED-talk ‘Start with Why’ is een aanrader om te kijken.

Mijn grootste succes: het vertrouwen en de mogelijkheden die ik binnen JLL krijg om mij zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: Het uitbreiden van mijn netwerk. Binnen het vastgoed is het hebben van een goed netwerk van onschatbare waarde. Daarnaast vind ik de ontwikkeling van de zogenoemde soft skills erg belangrijk, bijvoorbeeld NLP, het omgaan met en beïnvloeden van verschillende soorten mensen vanuit een psychologische benadering.

Over 5 jaar ben ik: op (inter)nationale schaal bezig met het disrupten van de vastgoedsector.

Sociale media en favoriete apps: Voornamelijk LinkedIn en in mindere mate Facebook. Een app die ik graag gebruik is Todoist, ideaal om je takenlijst up-to-date te houden.

Laatst bezochte evenement: de Innovation Friday bij ABN Amro over Blockchain.

Favoriete gadget: Iphone 6s en toch ook wel mijn Macbook.

Transportmiddel: Audi A1.

Vrijmibo/hangout: Café Weena in Rotterdam, op vrijdagmiddag de plek om het weekend in te luiden.

Reageer op dit artikel