nieuws

Rising Star: Chaya Rampersad

Loopbaan

Rising Star: Chaya Rampersad
Chaya Rampersad

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Chaya Rampersad van JLL.

Leeftijd: 30

Opleiding: Bachelor Bouwtechnische bedrijfskunde (BBE) aan de Hogeschool van Amsterdam en Master Accountancy & Control (MSc) aan de Universiteit van Amsterdam

Ik ben: Taxateur bij JLL

Waarom vastgoed: Mijn persoonlijke interesse werd van jongs af aan gewekt door imposante gebouwen wereldwijd. Daarom besloot ik in 2006 om Bouwtechnische bedrijfskunde te gaan studeren, een mix van bouwkunde en bedrijfskunde met een focus op projectontwikkeling. Tijdens die studie ontdekte ik dat de vastgoedwereld erg veelzijdig en dynamisch is en dat ik mezelf daarin verder wilde ontwikkelen. Na mijn bachelor miste ik voor mijn gevoel toch nog wat financiële kennis. Om dat gevoel weg te nemen koos ik ervoor om een master Accountancy & Control te doen. Na mijn master ben ik als taxateur aan de slag te gaan bij JLL, waar ik mijn bouwtechnische achtergrond en mijn financiële achtergrond goed kan toepassen. Daarnaast ontwikkel ik mijn marktkennis als taxateur op een brede manier omdat je bij JLL in alle sectoren vastgoed moet kunnen taxeren.

Belangrijkste trend: Niet alleen in taxatieland, maar ook in de rest van de vastgoedsector zijn er een aantal trends actueel. De rente blijft historisch laag en de rendementen blijven dalen. Regulering conform NRVT en RICS zijn momenteel een hot topic. Big data en digitalisering zijn actueel waarbij de markt steeds transparanter wordt en vooral efficiënter. Daarnaast ontstaat de vraag in hoeverre mijn werk als traditionele taxateur gaat veranderen. Noodzakelijk is dan ook om daar flexibel mee om te gaan. JLL speelt hier actief op in door continu te innoveren door zowel het gebruik van data als technologie.

Mijn rolmodel: Lastige vraag, ik heb geen specifiek rolmodel. Ik heb een enorme bewondering voor de hoeveelheid kennis die binnen JLL rondloopt, van junior tot senior niveau. De lat komt steeds hoger te liggen, wat een goed teken is. Daarnaast kan ik jong ondernemerschap erg waarderen, waarbij een goed idee wordt uitgewerkt tot een succesvolle app, start-up of online platform. Hier krijg ik energie van.

Mijn grootste succes: Omdat ik aan het begin van mijn taxatiecarrière sta, heb ik het gevoel dat ik dat nog moet boeken. Wel ben ik trots op de vrijheid en verantwoordelijkheid die ik heb gekregen sinds ik bij JLL werk. Ik ben verantwoordelijk voor een landelijke winkelportefeuille en ik specialiseer mij op zorgvastgoed. Daarnaast ben ik samen met een collega betrokken geweest bij de expertsessies die de Gemeente Amsterdam heeft georganiseerd om advies in te winnen bij diverse professionele partijen met betrekking tot de implementatie van het eeuwigdurende erfpachtstelsel. Ook heb ik samen met ons kantoor in Frankfurt de taxaties van een Europese logistieke portefeuille gecoördineerd.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: Het taxeren van incourante objecten. Ieder object is anders. Echter blijft een kantoor een kantoor en een winkel een winkel. De uitdaging zit voor mij vooral in complexere grondtaxaties en taxaties van incourante objecten als ziekenhuizen, tankstations of bioscopen. Ik vind het interessant om daar meer kennis over op te doen, vooral omdat dit niet de taxatieopdrachten zijn die wekelijks voorbij komen.

Over 5 jaar ben ik: Nog beter in mijn werk, met een uitgebreidere vastgoed- en marktkennis.

Sociale media en favoriete apps:  Nieuwsapps, Spotify, Instagram en LinkedIn.

Laatst bezochte evenement: RICS Taxatieconferentie, Dentons Boekel Ontbijtseminar.

Favoriete gadget: Mijn Iphone.

Transportmiddel: Witte Volvo v40.

Vrijmibo/hangout: De bar van ons gloednieuwe kantoor is op vrijdagmiddag de plek waar collega’s samenkomen om op een informele gezellige manier de week af te sluiten.

Reageer op dit artikel