nieuws

OM eist celstraf tegen oud-corporatietopman

Loopbaan

OM eist celstraf tegen oud-corporatietopman
Vrouwe Justitia

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een onvoorwaardelijke celstraf van 3,5 jaar tegen ex-directeur van woningcorporatie Laurentius Walter V.

Dat schrijft het Brabants Dagblad op 14 december. De man is schuldig aan verduistering, witwassen en oplichting van de woningcorporatie, aldus het OM bij de rechtbank in Den Bosch. Tegen architect Wim S. eist justitie 30 maanden cel. De betrokken projectontwikkelaar Wildhage moet wat het OM betreft een boete van 300.000 euro betalen. Het OM acht bewezen dat V. en S. de woningcorporatie voor 3,8 miljoen euro hebben opgelicht in vier woningprojecten. In negen andere projecten kan ook sprake zijn van fraude. De rechtbank doet op 1 februari uitspraak.

Reageer op dit artikel