nieuws

Hof pleit Bouwhuis vrij in zaak BouwState V

Loopbaan

Hof pleit Bouwhuis vrij in zaak BouwState V
Hans Wiegel en Jonald Bouwhuis

Het gerechtshof Arnhem–Leeuwarden heeft een vordering van claimstichting BouwState V tegen vastgoedondernemer Jonald Bouwhuis afgewezen. Daarmee is het eerdere vonnis van rechtbank Noord-Nederland vernietigd.

Dat laat Bouwhuis weten in een persbericht. ‘Waar vorig jaar nog in de media verscheen dat Hans Wiegel een veeg uit de pan kreeg van de rechtbank Noord-Nederland, omdat hij misschien niet goed zou hebben opgelet bij handelen van inzake de emissie van Bouw State fonds V, heeft de rechtbank alle vorderingen afgewezen.’

‘Met stukken van de Spaanse en Nederlandse fiscus is het bewijs geleverd dat het verhaal van Bouwhuis en Wiegel klopte en dat hen geen persoonlijk verwijt gemaakt kan worden. Tevens is opnieuw duidelijk geworden dat er door Bouwhuis geen enkele euro aan de fondsen zijn onttrokken. Ook op dat punt is Bouwhuis geheel in zijn gelijk gesteld.’

Dezelfde rechtbank Noord-Nederland heeft op 13 december 2017 ook uitspraak gedaan in een andere (bodem)zaak. Deze rechtbank heeft de vordering inzake aansprakelijkheid van Hans Wiegel ook afgewezen en vastgesteld dat er geen onttrekkingen zijn gedaan aan fondsen Bouwstate II en III. Zoals eerder gesteld gaat Jonald Bouwhuis in hoger beroep tegen de opgelegde geldboete van ruim 108.000 euro wegens misleidende prospectussen.

Reageer op dit artikel