nieuws

Rising Star: Sander Rovers

Loopbaan

Rising Star: Sander Rovers
Sander Rovers

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Sander Rovers van PingProperties.

Leeftijd: 25

Opleiding: Real Estate & Housing (tegenwoordig MBE) aan de Technische Universiteit Delft.

Ik ben: asset manager bij PingProperties.

Waarom vastgoed: Stenen zijn het mooiste dat er bestaat! De enorme invloed die we in ons vakgebied hebben op de gebouwde omgeving – en het daarmee vormgeven van onze maatschappij – is de voornaamste drijfveer van mijn passie voor vastgoed. Van het sterker, beter en mooier maken van deze gebouwde omgeving én simultaan het realiseren van een mooi commercieel resultaat gaat mijn hart sneller kloppen.

Belangrijkste trend: dat stakeholders steeds beter geïnformeerd zijn, door makkelijker toegang en vernieuwend gebruik van data. Groeiende transparantie vermindert de ruis binnen transacties met als gevolg dat een goede deal uit kracht en expertise gerealiseerd moet worden in plaats van bluf en grootspraak. Volgens mij een goede ontwikkeling.

Mijn rolmodel: de biografie van Steve Jobs heeft mij echt geïnspireerd. De uitzinnige passie en gedrevenheid waarmee hij zijn visie op product en organisatie losliet is ongekend. Het vermogen om niet alleen zichzelf maar ook anderen beter te laten presteren dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden (zijn reality distortion field) is bewonderenswaardig. Op een dag hoop ik eenzelfde inspirerende rol te hebben binnen een organisatie en de levens van mensen.

Mijn grootste succes: Het zelfstandig opzetten, uitonderhandelen en – altijd het doel – closen van huurtransacties binnen de commerciële vastgoedportefeuille van PingProperties. Om na onverwachte wendingen, (soms) tegenslagen en verscheidene strategische zetten tot een deal te komen, heeft een haast drogerend effect.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: strategisch communiceren. Om groot te worden in mijn vakgebied moet je finesse ontwikkelen in het gebruik van de juiste toon, op het juiste moment, tegen de juiste gesprekspartner en via het juiste medium. Dit vergroot je slagvaardigheid en efficiëntie enorm en maakt het mogelijk om gesprekken en processen te beheersen en te sturen.

Over 5 jaar ben ik: één van de beste fund/investment managers in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Sociale media en favoriete apps: Voor uitbreiding en instandhouding van mijn zakelijke netwerk maak ik gebruik van Linkedin. Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de financiële markt gebruik ik het FD. Voor het in contact blijven met vrienden en op de hoogte te blijven van hun stappen in het leven heb ik Facebook.

Laatst bezochte evenement: Het laatste zakelijke evenement dat ik heb bijgewoond is de openingsborrel van het nieuwe kantoor van Space Encounters. Mijn laatste privé evenement was Ruigoord-festival om de verjaardag van een vriendin te vieren. Dit was een erg bijzondere en verrassende ervaring.

Favoriete gadget: Mijn favoriete gadget is toch mijn MacBook.

Transportmiddel: Mijn leaseauto, aangezien ik veel onderweg ben door Nederland voor mijn werk.

Vrijmibo/hangout: Absolute Taste! Het episch centrum van Amsterdam Zuid-Oost op de vrijdagmiddag, centraal gelegen in het Atlas Arena-complex, waar PingProperties zijn hoofdkantoor heeft.

Reageer op dit artikel