nieuws

Rising Star: Nils de Kat

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Nils de Kat van Room4.

Rising Star: Nils de Kat
Nils de Kat

Leeftijd: 28

Opleiding: Real Estate & Housing (nu MBE), University of Technology Delft.

Ik ben: oprichter van ROOM4, cowork space for startups.

Waarom vastgoed: Met vastgoed creëer je iets tastbaars dat de basis vormt voor haast alles dat we als mens doen. Elke dag heeft vastgoed invloed op vrijwel ieder mens, hoe men leeft/werkt/ontspant/zich voelt. Het spreekt me wel aan hier iets aan bij te dragen.

Belangrijkste trends:  1. ‘Sustainablabla’ werd het soms in Delft al genoemd: duurzaam gebruik van materialen en energie is bijna geen trend meer, maar dit blijft toch voor mij de belangrijkste verandering in komende tijd. Ook in vastgoed kun je daar steeds minder omheen, maar er kan en moet nog veel meer mee gedaan worden. Een enorm vooruitstrevend voorbeeld vind ik Physee met Powerwindow: transparante ramen die stroom opwekken. Een magisch product wat mij betreft omdat hiermee vrijwel elk gebouw wereldwijd duurzamer kan worden – zonder compromis! Nu is het nog wel aan de vastgoedeigenaren om dit soort technieken sneller te omarmen. Ik vind het mooi te zien dat sommige Nederlandse partijen hier het voortouw in nemen, zoals OVG en VORM die Powerwindows gaan toepassen en ik heb goede hoop dat andere ontwikkelaars dit soort praktische duurzame ingrepen steeds meer zullen toepassen.

2. Parametrisch ontwerpen: plotseling kun je niet 3 maar 300.000 varianten testen tijdens de ontwerpfase waarmee je tot veel complexere/efficiëntere/betere ontwerpen voor een gebouw kunt komen.

Mijn rolmodel: Velen! Internationaal is dat Elon Musk die onder andere elektrisch rijden sexy heeft gemaakt en andere bedrijven dwingt mee te doen. De Nederlandse versie van Musk is Ferdinand Grapperhaus jr. van Powerwindow. Hij heeft de visie, de kennis en de ballen om een natuurkundig concept te vertalen naar een praktische oplossing voor een groot probleem in vastgoed.

Binnen vastgoed Ton van Oosten, Hans Meyer en Bas van Veggel die allen als inspirerende rasondernemers mij hebben laten zien hoe vastgoed, een sterk concept en business plan onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Tot slot Amber Huizinga van COD die mij destijds enthousiast heeft gemaakt voor ontwikkeling en die binnen een paar jaar werken al het grootste hotel van de Benelux bouwt en André Snippe die tegen vele adviezen in de visie heeft een hele woonwijk op een kantoorlocatie in Diemen te ontwikkelen.

Mijn grootste succes: Samen met goede maat Gisbert van Baalen een concept op papier zetten en met behulp van investeerders en klanten dit idee werkelijkheid zien worden.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: conceptontwikkeling en projectontwikkeling.

Over 5 jaar ben ik: conceptontwikkelaar en projectontwikkelaar.

Sociale media en favoriete apps: alle standaard social media platformen en Spotify als app.

Laatst bezochte evenement: Zakelijk: Meetup van alle ‘Cowork Founders’ in Amsterdam. Privé: De Parade

Favoriete gadget: Bose noise canceling headphone.

Transportmiddel: Swapfiets/Car2go/OV/Uber en heel soms onze afgeragde bedrijfsauto.

Vrijmibo/hangout: Cafe de Jordaan.

Reageer op dit artikel