nieuws

Rising Star: Julian Doorten

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Julian Doorten van Storage Share.

Rising Star: Julian Doorten
Julian Doorten

Leeftijd: 27

Opleiding: Real Estate, Rijksuniversiteit Groningen en International Management, Business Universiteit Nyenrode.

Ik ben: CEO & mede-oprichter Storage Share, de ‘Airbnb voor opslagruimte’.

Waarom vastgoed: Het is heerlijk om met de gebouwde omgeving bezig te zijn, vooral door de omvang die projecten soms kunnen hebben.

Belangrijkste trend: Het veranderende model, waarbij we van bezit naar gebruik gaan. In plaats van een eigen auto willen we nu beschikken over een passend vervoermiddel. Dit heeft nu al zijn weerslag op de vastgoedsector. Denk aan parkeernormen of deelauto’s bij nieuwbouwcomplexen.

Mijn rolmodel: Ik heb geen rolmodel. Wel geniet ik van gepassioneerde mensen die ergens voor de volle 100 procent voor willen gaan.

Mijn grootste succes: Het starten van een eigen onderneming, waarbij we gezien de media-aandacht stof doen opwaaien. We werden een maand na de start geselecteerd door een technologische vastgoedinvesteerder uit Londen voor hun jaarlijkse accelerator en werken nu samen met toonaangevende partners.

Waarom een startup: Wij hebben met Storage Share een startup waarbij we de wereld van de corporates opzoeken. Het geeft energie om als jonge honden met een vernieuwend idee de gevestigde orde te helpen innoveren.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: Het managen van een groeiende organisatie, zonder daarbij de creativiteit en drive van een ondernemer te verliezen.

Over 5 jaar ben ik: Nog steeds eigenaar van Storage Share dat inmiddels in heel West-Europa te vinden is en vader van een aantal prachtige kinderen. Voor beide zaken hard aan de bak dus ;-).

Sociale media: Privé voornamelijk LinkedIn, zakelijk Facebook. Privé om mijn persoonlijke en zakelijke netwerk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van Storage Share. Zakelijk voornamelijk Facebook omdat er tegenwoordig geen effectievere en goedkopere en effectievere manier van marketing is. Doelgroepen kunnen met Facebook super nauwkeurig worden bepaald en hyperlokaal worden getarget.

Laatst bezochte evenement: Provada. Hier heb ik voor Storage Share tijdens de opening van de Provada Future op het podium mogen verschijnen voor een interview met ZKH Prins Constantijn.

Favoriete gadget: Apple iPhone 7.

Transportmiddel: Audi A1 s-line.

Vrijmibo/hangout: Ik moet eerlijk bekennen dat ik op vrijdag meestal ook nog tot laat doorwerk. Maar voor een biertje op vrijdagavond is de Waterkant in Amsterdam een absolute aanrader.

Reageer op dit artikel