Bouwstart woningproject Overhoeks Amsterdam

Bouwstart woningproject Overhoeks Amsterdam
Amvest-project Aan t IJ KCAP

De Nijs is begonnen met de bouw van de eerste twee woongebouwen met 160 woningen in Aan het IJ op het voormalige Shellterrein Overhoeks in Amsterdam. Amvest is ontwikkelaar en belegger van het project.

Aan de noordoever van het IJ worden de komende jaren 1.650 woningen gebouwd. Er komt een mix van vrijesectorhuur-, koop- en sociale huurwoningen. Amvest werkt hierbij nauw samen met woningcorporatie Ymere. De wijk wordt opgezet met woongebouwen in een groene, rustige setting met de geneugten van de stad om de hoek. Amvest kocht de grondposities van ING RED.

Amvest realiseert in Aan het IJ voor eigen rekening en risico 450 vrijesectorhuurwoningen en 600 koopwoningen. Ymere bouwt er 600 sociale huurwoningen. Voor het bepalen van de juiste invulling van de wijk heeft Amvest al in een vroeg stadium contact gezocht met belangstellenden, omwonenden en andere betrokkenen. Dit heeft geresulteerd in een plan dat aansluit bij de marktvraag.

Op 23 augustus is gestart met de verkoop van de eerste woningen in appartementengebouw The Grid met prijzen vanaf 445.000 euro tot 1,2 miljoen euro. Amvest verwacht de eerste woningen in Aan het IJ over twee jaar op te leveren. De bouw van dit eerste deelproject is in handen van Bouwbedrijf De Nijs. KCAP en DP6 architecten hebben de eerste twee woongebouwen ontworpen. De vrijesectorhuurwoningen zijn gekocht door Amvest Residential Core Fund.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.