nieuws

Specsavers mikt op 25 nieuwe winkels

Geen categorie

Dit jaar en volgend jaar opent Specsavers 25 nieuwe winkels. Vanwege de vele faillissementen liggen de huurprijzen van winkels op toplocaties goedkoper.

Dat laat topman Remko Berkel weten aan NRC Handelsblad. Mede door de vele failliete schoenenzaken komen op A1-locaties plots ‘panden van een mooi formaat’ vrij voor de brillen- en hoortoestellenverkoper. Door de malaise in de detailhandel in 2016 die tot veel leegstand heeft geleid, valt nu beter te onderhandelen over de huur. ‘Met lagere huren is het net wat makkelijker om nieuwe winkels te openen’, aldus Berkel tegen NRC. In 2016 opende Specsavers slechts zeven nieuwe filialen. Specsavers heeft een omzet van 127 miljoen euro en beschikt over 124 winkels in Nederland.

Reageer op dit artikel