nieuws

Provast en Klépierre ruzieën over Markthal

Geen categorie

Ontwikkelaar Provast en belegger Klépierre hebben hooglopende ruzie over de veel bejubelde maar slecht lopende Markthal in Rotterdam, meldt het AD. De kemphanen troffen elkaar op 29 november voor de Rotterdamse rechtbank.

Provast en Klépierre ruzieën over Markthal
Koningin Máxima opent Markthal Rotterdam

Op het moment dat koningin Máxima op 1 oktober 2014 de Markthal feestelijk opende, was er al flinke herrie tussen Klépierre en Provast. Het Franse vastgoedbedrijf weigerde oplevering van de hal, een erfenis van het ingelijfde Corio, omdat er sprake zou zijn van ‘veel en ernstige bouwkundige en installatietechnische gebreken’.

‘Zo was er geen werkende brandmeldinstallatie’, citeert het AD advocaat mr. B. Zwart van Klépierre, ‘en moest er worden gewerkt met brandwachten. Dat is een van de vele voorbeelden.’

Uiteindelijk werd pas in de zomer van 2015 opgeleverd en werd 45 miljoen euro betaald voor de marktvloer en de plint van de Markthal. Daarmee was de kous nog niet af: een hele waslijst met geschilpunten bleef overeind, met een slepende juridische procedure als gevolg.
‘Het is frustrerend dat je dingen ziet gebeuren die voorkomen dat de Markthal verder tot bloei komt’, zei Provast-directeur Hans de Jong volgens het AD. ‘Als Klépierre zo doorgaat, glijdt het concept verder weg, en heb je over vijf jaar een tennishal.’
Afgesproken was dat drie jaar na oplevering een eindafrekening zal plaatsvinden. Klépierre wijst op aanzienlijke schadeposten: 9 ton betalingsachterstand bij huurders en begroot dat Provast ‘6 tot 8 miljoen euro’ moet terugbetalen.

De rechter doet op 8 februari ‘2017 uitspraak.

Reageer op dit artikel