nieuws

Prijsdaling woningen Londen-centrum versnelt

Geen categorie

De woningprijzen in de duurste wijken van Londen zijn in oktober tot bijna 10 procent op jaarbasis gedaald. De gemiddelde prijsdaling in de centrumwijken bedroeg 2,3 procent.

Prijsdaling woningen Londen-centrum versnelt

Dat bericht persbureau Reuters aan de hand van cijfers van vastgoedadviseur Knight Frank (KF). Het centrumgebied met de duurste woningen strekt zich van Kensington en Notting Hill in West-Londen tot City of London in het oosten. De prijsdaling van 2,3 procent op de woningmarkt van Central London is de grootste afname in zeven jaar. Het betreft de derde achtereenvolgende daling. In augustus was er al een prijsdaling van 1,8 procent, gevolgd door een afname in september van 2,1 procent.

De grootste prijsval van 9,9 procent op jaarbasis vond in oktober plaats in Chelsea. ‘Onzekerheid over het besluit om de Europese Unie te verlaten, heeft tot een meer realistische vraagprijs bij verkopers geleid’, aldus KF-hoofd London Residential Research Tom Bill. Ook een verhoging in april van de overdrachtsbelasting bij tweede woningen en beleggerswoningen had een negatief effect op de woningmarkt in central London. Overigens hebben huiseigenaren in deze regio nog weinig reden tot klagen.

Sinds 2009 zijn de woningprijzen in wijken als Kensington en Chelsea met tientallen procenten gestegen tot een gemiddelde prijs van ruim boven de 1 miljoen pond. Vastgoedadviseur Savills ziet de prijzen op de prime woningmarkt van Londen dit jaar niettemin met 9 procent dalen en verwacht geen prijsstijging tot 2019. Hoewel buitenlandse investeerders terughoudendheid betrachten, zijn er volgens vastgoedadviseurs ook tekenen dat er koopjesjagers op de markt afkomen vanwege de Brexit en de val van de Britse pond. (MvL)

Reageer op dit artikel