nieuws

Ook Kruidvat stapt in stadswinkels

Geen categorie

Kruidvat heeft op 8 november zijn eerste stadswinkel geopend op de Nieuwendijk in Amsterdam. Begin 2017 volgen pilot-winkels in Arnhem, Tilburg en Nijmegen.

De nieuwe formule Kruidvat in de stad richt zich op de snelle aankoop van het winkelend publiek. De stadswinkel is gericht op impulsaankopen en biedt een kleiner assortiment dan in de reguliere winkels. Als de winkels aanslaan, zal het Chinese moederbedrijf A.S. Watson Benelux de komende jaren meer stadswinkels openen.

A.S. Watson noemt daarbij geen aantal. Wel liet het Hongkongse retailconcern weten in 2017 veertig nieuwe reguliere Kruidvat-winkels te openen. Kruidvat en formule Trekpleister heeft in Nederland 901 winkels. Andere A.S. Watson-formules zijn Ici Paris XL en de vorig jaar overgenomen keten Dirkx Drogisterijen. Steeds meer retailers – waaronder supermarkten en doe-het-zelfketens – openen kleinere stadswinkels op de drukste winkellocaties. (MvL) 

Reageer op dit artikel